Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 11 november 2007
På lördagen åkte Vickan och jag in till stan för att vandra omkring lite. Det visade sig bli en ganska kostsam resa till slut, mer om det senare.

Wang skjutsade oss till "The Place" där vi kollade på byxor m.m. till mig och barnen. Vi skickade hem Wang och tog oss därefter till fots mot Tian an men (Himmelska fridens torg). Det är kul att vandra till fots för då ser man ju så mycket mer. Efter att ha gått längs paradgatan, blev vi lite "wild and crazy"....Vi provade på att åka tunnelbana för första gången på nästan 5 år.... 2 RMB/person kostar det.

Det är ganska rent och fint med blanka marmor golv i sann kinesisk stil.

Vi åkte inte raka vägen till "Tian an men", eftersom det är lite svårt att läsa kinesiska tecken...(eller vad man nu skall skylla på). Vi testade av 3 olika linjer och fick nog gå längre mellan stationerna än vad vi faktiskt transporterade oss med tunnelbanan.

Västra sidan av Tian an men ligger precis vid nya national teatern.

The National Grand Theatre med Victoria i förgrunden.

Det blir snabbt kallt när solen går ner. Fint är det i alla fall.

Vi satte oss i en "röd taxi" (de flesta är ju inte röda längre utan gröna och gula) och åkte hem, ganska trötta och hungriga. Efter att ha betalt, klivit ur taxin, och gått in i huset upptäckte Victoria att hon glömt mobiltelefonen i taxin. Vi ringde på telefonen flera, flera gånger och Wangan kollade direkt upp med vakten vilket bilnummer det var. (Videoövervakning och manuell notering av vakten). Hon kontaktade även polisen. Taxin firman har hört av sig och de har svarat att förmodligen har någon annan kund tagit telefonen...Vad gör man?

Vi kan se oss i stjärnorna efter den telefonen. Nu har jag en fru som är olycklig eftersom hon inte tappat bort något värdefullt förut. Jag har försökt att muntra upp henne med en NY het SonyEricsson telefon men det hjälper bara lite :-(

Det är bättre att ha en chaufför som man kan lita på. Snart skall vi på söndagsutflykt med Wang hela familjen.

1 comments:

Anonym sa...

Man måste ha överseende med enstaka misstag
Jag ska kittla henne via Facebook så kanske hon blir gladare
Tråkigt att du inte blir firad på Fars dag Vi är några fäder här som börjar fundera på att fira oss själva med en fest kanske. bara för att vi är så duktiga