Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 3 februari 2008
Vi tycks ha skapat en tradition i familjen att åka till Beijing United Family Hospital på söndagar...Förra veckan botade de en kraftig infektion ovanför ögat på Lucas (efter att ha sytt några dagar tidigare). Samma vecka har Victor varit inne för förstoppning och sina blossande eksem. Den här veckan tar nog priset och denna gång var det Ludvigs tur. Vi hann inte mer än börja prata vid frukostbordet om vad vi skulle hitta på idag förrän Dr. Victoria konstaterade att Ludvig hade tydliga symptom på blindtarmsinflammation. Det blev till att ringa Wang och åka till akuten på Beijing united. Klockan var väl ungefär 11.

Ludde hade feber och otroligt ömmande mage (nedre högra delen koncentrerad till en punkt). Inte pigg alls. Hela helgen har varit bortkastad eftersom han hade migrän i fredags och fick feber igår med hosta och snuva.

Ludde är matt, orolig och trött, och har fått en kateter och skall genomgå en mängd undersökningar. De började med ultraljud för att kolla upp blindtarmen (och övriga organ) , fortsatte med X-ray av lungorna, EKG på hjärtat, blodprover, urin, tempen m.m. Tiden gick förstås...diagnosen blev dock mer och mer tydlig, "acute appendicitis".

Operationen planerades först till 5 tiden men blev framflyttad till 7. Vi lämnade Ludvig för förberedelser och satte oss och kollade på en (dålig) film. Kanske hade vi lite svårt att koncentrera oss på filmen...P.g.a. andra akuta operationer drog det ut lite på tiden men vi blev uppdaterade om progressen. Vid 22 tiden kom de och frågade om vi ville komma och titta på blindtarmen!!! Tja, varför inte? Jag hade ju kameran med...

Man måste ju få se vad vi betalar för. De båda kirurgerna visar stolt upp vad de plockat ut ur Ludvig. Blindtarmsbihanget var kraftigt inflammerat och var på god väg att brista. Blindtarmen var större än jag kunde föreställa mig. Det blev ingen titthålskirurgi utan en klassisk operation så Ludde kommer att få ett ärr på 4-5 cm. Vi fick vänta ytterligare ca 15 minuter innan Ludvig kom tillbaka efter uppvaknandet.

Här är de båda kirurgerna som kommer från Beijings kändaste universitetssjukhus. De var jättebra och gick igenom operationen grundligt med oss innan. Förtroendeingivande.

En trött Ludvig som haft ett riktigt äventyr idag. Klockan är ca 22.30 och Ludvig är tillbaka från OR (operation room). Victoria kommer att sova över på sjukhuset tillsammans med Ludde och efter att ha känt på bäddmadrassen till hennes säng så befarar jag att det blir en steloperation av ryggraden för hennes del imorgon.

Ludvig kommer att få stanna kvar ytterligare 3-5 dagar beroende på vem man pratar med. Det blir tålamodsprövande tror jag. Heja Ludde!

5 comments:

Anonym sa...

Ludde är en hårding Han fixar det Hälsa honom välkommen i gänget med ärr på magen

Anonym sa...

Min Älsklings-Ludde behöver en stoooor mormorkram!
Victoria, jag är med dej...

Anonym sa...

Jag såg en sketch på tv i helgen. En kill som skulle opereras för blindtarmen blev förväxlad med en som skulle byta kön. Har ni kollat Ludde? Vad är det egentligen doktorn håller i?

Anonym sa...

Ludde har inte bytt kön även om de flesta sjuksköterskor tar fel på honom hela tiden. Jag har sagt åt honom att be om hjälp att kissa för att få slut på tjatet men han är inte så pigg på det...

Anonym sa...

Ärr är häftigt!! Kör hårt Ludde :-) //Jakob