Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

onsdag 27 april 2011
Igår Victor, idag Lucas.....Imorgon Ludvig??? Ikväll har vi varit på "Grade 5 exhibition" där eleverna i femman visar upp sitt specialarbete som de fokuserat på i vår. Lucas och en kompis har jobbat med tiggeri.















Som vanligt inleds kvällen med några tal och lite snacks i parken utanför skolan. Elever från alla nationaliteter håller ett litet anförande och hälsar alla välkomna. (Vi garvade WAB-föräldrar är inte imponerade längre men första gången var det ganska mäktigt att se och höra alla olika språk som finns på skolan )














Lucas och Romaine har utforskat fenomenet tiggare i Beijing och konstaterat att de flesta är organiserade ligor som bara har som jobb att tigga pengar. Det bästa man kan göra är att skänka dem lite mat eftersom pengarna inte går till den som tigger (därför att han eller hon är anställd). Detta har de konstaterat efter att gått ut på stan och intervjuat tiggare. Bra jobbat Lucas!






















Det har utannonserats på hela skolan att det idag är en utställning av 5:ornas arbete och Victor hade tex. varit och tittat på Lucas jobb tidigare på dagen.














Här är två stolta killar som började att bli ganska trötta vid 19.30 tiden efter att ha presenterat och svarat på massor med frågor. Precis som alla andra elever var de väldigt nöjda med vad de presterat.















The Helping Hands kallades arbetsgruppen Lucas jobbade med ( som bestod av 2 personer).














Och som sagt jobbet handlade om fattiga tiggare i Beijing.















I stort sett alla elever hade fått ihop fantastiska arbeten och använt alla möjliga sätt och medier att visa sitt arbete. Ett jätteintressant arbete handlade om att man skall respektera alla olika människor, och som exempel lyfte de fram alla Ayisar som jobbar på skolan. De har tagit in en proffs fotograf som fotograferat några arbetare i sina arbetskläder och därefter klätt upp dem och fotograferat dem i olika poser. Därefter publicerat bilderna på Weben och på stora affischer i skolan för att uppmärksamma att de också är människor av kött och blod! Fantastiskt bra och otroligt effektfullt.

1 comments:

Leila sa...

Åh så synd att jag inte var där för att se resultatet! jag tyckte det var ett intressant projekt som Lucas gett sig in i!