Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

onsdag 1 juli 2009
Det tuffa turisttempot fortsatte även på tisdagen. Vi bestämde oss för att återigen käka frukost på Starbucks för att lägga upp detaljplaneringen av dagen.

Utsikten över Themsen är det inget fel på.

Tittar man ner i vattnet blir man allt annat än badsugen trots att det idag varit värmerekord i London..det pratas om 32 grader och nämns i alla media, tidningar och TV, britter älskar att prata om vädret.
´
Därefter fortsatte vi till Kings Road som åtminstone på 80 talet var bland det hetaste man kunde åka till. Det var ju där alla punkare höll till och det fanns en massa coola skivaffärer, men vad har hänt? Det var städat, prydligt, rent av preppy och vi alla tyckte det var ganska tråkigt. Vi stannade och fikade på ett franskt (!) fik.


Ludde fick äntligen sin önskan uppfylld, att åka dubbeldäckare i London. Ibland är det enkelt att blidka barnen! Vi åkte till Knightsbridge och Harrods efter Kings Road.

Det blir ju inte mycket shopping på Harrods, mest ögonfröjd. Vi åkte även till Fortnum & Mason där det handlades lite marmelad. Vi gick därefter till en riktig pub och käkade riktig, traditionell, engelsk mat d.v.s. fish and chips, köttpaj, annan sorts paj och oxbiffburgare. Vickan och Elisabeth drack shandy medan jag avnjöd lite kall lager på fat!

Efter den sena lunchen gick vi till Hamleys där Lucas blev frälst. Vilket himmelsrike.

En klassisk kronan cykel (nyproducerad sådan) såg vi på en sidogata till Oxford street. Det väckte gamla lumparminnen eftersom jag ingick i det allra sista cykelskyttekompaniet på I3. Ett kärt återseende!

Kvällen var vigd åt musikal, We will rock you, baserad på Queen musik. Avslutningen med Bohemian rhapsody var kanonbra. En bra avslutning på några intensiva dagar i London. Imorgon åker vi tillbaka till Sverige och hela dagen blir i praktiken på resande fot.


Fotnot: Jag måste korrigera faktan lite i föregående blogginslag rörande Afrikas stjärna...den sitter ju inte alls i en krona som jag skrev utan i Edvard VII:s spira. Jag ber om ursäkt för den förvirring jag har orsakat...Cullinan II som jag syftade på är ju endast på 317 carat.

0 comments: