Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 9 augusti 2009
Äventyret fortsatte på eftermiddagen då kosan styrdes mot Bird´s nest och Olympiabyn för att kolla om vi kunde få tag biljetter till Supercoppa, en match mellan Inter och Lazio. Det är precis ett år sedan invigningen av OS och det måste ju firas. Vi var där ca 2.5 timmar innan matchen och kollade runt om det fanns några svarta börshajjar. En och annan hittade vi men priset på biljetterna låg kring 1000 RMB och uppåt och det kändes onödigt dyrt tyckte vi. Det var dessutom svårprutat. Överallt var det massor med folk men det är kanske inget annat att vänta en sådan här dag. Med is i magen (eller egentligen tom och kurrande mage :-) gick vi till Fridays för att äta kvällsmat. Mycket gott som vanligt och ölen kylde ner oss ytterligare. 10 minuter innan avspark var vi tillbaka vid Birdsnest för att kolla in marknaden och nu hade det svängt till köparnas marknad. Vi handlade biljetter för 300 RMB styck och hade säkert kunna fått dem ännu billigare men vi kände oss nöjda och gick in.

Mycket folk men glad stämning överallt. Inga fotbollshuliganer så långt ögat når.

Så här var utsikten från där vi satt, rakt bakom målet på 10:e raden. Perfekta platser om Stefan Holm varit här och hoppat men lite svårt att se på fotboll så här, avståndet blir svårbedömt. Väl inne kunde vi konstatera att det var i princip fullsatt där inne d.v.s. 90 000 människor. Vilken stämning!

Ett gäng Interfans från Italien sjöng och jublade en hel del när matchen började.

I pausen gick vi runt på arenan till ett område där det fanns lite lediga platser (sponsorplatser). Nu såg vi betydligt bättre och hela andra halvlek avnjöt vi från denna plats. Lägligt eftersom alla målen gjordes då. Zlatan har man ju krängt till Spanien så vi fick nöja oss med Samuel Eto'o som faktiskt gjorde ett kanonmål. Vann gjorde dock Lazio med 2-1.
Det firades efter matchen med prisutdelning, stor buckla och guldregn. Vi gick hemåt i Beijingnatten och valde tunnelbanan eftersom taxi kan vara ett problem när nästan 100 000 människor vill ha en samtidigt.
Tunnelbanenätet växer och det fungerar fantastiskt bra och sväljer mycket människor. Vi hade jättekul!

0 comments: