Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 23 maj 2010
Den här helgen har varit fulltecknad med kalas. I fredagskväll var vi på galamiddag med kungen. Middagen hölls på Hotell Sofitel nära Guo Mao. Med anledning av Sveriges 60-åriga diplomatiska förbindelser med Kina (vi var en av de första länderna från väst som satte upp förbindelser med folkrepubliken Kina), och det faktum att ambassadören Mikael Lindström avslutar sitt uppdrag här i sommar, samt att det är världsutställning i Shanghai i år har föranlett Mikael tillsammans med Svenska handelskammaren att ställa till med galafestligheter. Temat var innovation med tydliga anspelningar på Nobel förstås.

Här är min vackra fru i en för dagen ny klänning inköpt på zoomarknaden.

De ca 600 gästerna fick smaka på gamla Nobelmiddagar, lagade under överinseende av en influgen kock från stadshuskällaren.

Här syns kungen dela ut ett innovationspris, Geely-(Volvo) ägaren samtala med ambassadrisen Kerstin i förgrunden, samt kungen som ständigt var omringad av folk och svår att fånga på bild. Han är ganska liten och späd, kungen. Fler kändisar som sågs i vimlet var Maud Olofsson i egenskap av vice stadsminister och en hel del kinesiska potentater. Vart var Fredrik Reinfeldt?

Underhållningen stod Robert Wells för med sjönsång av hans ständige följeslagare, LaGalia Frazier. Lite uttjatat tema om ni frågar mig...men Robert lär ju vara lite halvkänd i Kina eftersom han skrev en av OS-låtarna 2008.

2 comments:

Anonym sa...

Enligt Regeringens hemsida så gör han ingenting Fredrik. Han var i Danmark i fredags men igår står det inget och inte idag heller.På måndag ska han på "inrikes resa" Så han var nog på kontoret och jobbade.
Jag tycker du har tagit dåliga bilder förutom den på Vicky med den snygga klänningen Man ser ju ingenting!

Christian sa...

Jag valde att inte ta med kamera för en gång skull...