Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

fredag 18 mars 2011

Det råder akut saltbrist i Beijing. Det går inte att få tag i salt någonstans. Anledningen är att massor (inte alla men många) kineser hamstrar salt för den eventualitet att kärnkraftverken i Japan släpper ifrån sig en massa radioaktivitet som når Kina. Vi diskuterade ämnet på jobbet över lunchen idag och trots att många egentligen tycker att det gör varken till eller från så är det bäst att göra som alla andra. Till saken hör ju att ingen litar på att japanerna verkligen talar sanning, speciellt inte om detta. Då tycker de flesta att det är bäst att kunna proppa sig full med jod, därav den akuta saltbristen. En kollega fick tag i 4 stora påsar med salt igår och är jätteglad!

Jag har mätt upp att det från Beijing är minst 200 mil fågelvägen till den japanska västkusten där de problematiska kärnkraftverken kokar. (Tjernobyl är ca 80 mil från Sverige..). Om jag får anledning att misstänka att det är fara för hälsan att vara kvar i Beijing p.g.a. radioaktivitet då tar jag första bästa flyg till svedala och käkar salta jordnötter på vägen. (Att vistas i Beijing är säkerligen redan en fara för hälsan pga trafik och luft m.m. men det är ju ett val vi gjort själva)
Posted by Picasa

4 comments:

Leila sa...

Ska jag ta med salt, eller...?

Anonym sa...

Ta med några kilo så kan ni sälja på marknaden.

Victoria sa...

Yeeeeeah! Äntligen kan vi erbjuda kineserna något som dom vill ha!!! Köp tjugotre kilo jodtabletter på apoteket! ;D

Christian sa...

Fick just höra att det går åt 258 matskedar med salt per dag för att kompensera för den mängd jodtabletter man måste ta då akut strålningsrisk föreligger.