Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

lördag 7 februari 2009
Idag var vi på BU på planerat besök med Ludvig. En öron, näsa och hals läkare för att kolla upp hans ständigt täppta näsa.

Luddes blivande läkare Dr. Lin Zhonghui. Vi har just konstaterat att Ludvig har en extremt förstorad adenoid.

Slog upp det på wikipedia:

Adenoid (äv. körteln bakom näsan, veg ad, men också det missvisande "polyp" förekommer), ansamling av lymfatisk vävnad som finns i barndomen i nässvalgets (lat. nasofarynx) bakvägg och som tillbakabildats vid 10-årsåldern. Den är liksom tonsillerna verksam i uppbyggnaden av immunförsvaret.En stor adenoid (adenoid hypertrofi, veg ad) kan orsaka andningsbesvär såsom sömnapné, snarkningar och munandning. Den kan också göra att örontrumpeterna inte kan öppna sig, vilket kan leda till öroninflammation. En stor adenoid kan även orsaka klangförändringar i talet.Man kan behöva ta bort adenoiden/delar av den. Detta kallas abrasio ("skrapning").

Här är Kudde.

Det här är en bild på Luddes körtel som skall plockas bort. Normalt skall det vara hål igenom här...syns ganska tydligt att det är "rätt täppt". Preliminärt är operation inbokad till den 10 mars. Försäkringsbolaget måste underrättas förstås. Samtidigt som denna plockas bort så skall även halsmandlarna tas bort. Det blir då Ludde är nedsövd förstås.

Det visade sig att läkaren var mycket fotointresserad. Vi satt och snackade fotografering en del och han skickade över en bild från Lhasa som han hade på väggen. Vi tittade på bilder från Beijing, Sydney m.m. på hans dator. Riktigt bra bilder tagna på kvällen de flesta.

Potalapalatset i Lhasa, en gång Dalai Lamas residens. Rapportering från Beijing kommer att fortsätta i ärendet...
Posted by Picasa

1 comments:

Leila sa...

Vilken befrielse det kommer att bli för honom när han får fria andningsvägar. Go Ludde!