Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 15 februari 2009
Idag har vi haft en utflykt som ändå måste betecknas som lyckad. För det första hittade vi rätt! För det andra var det ganska sevärt. Vi åkte till LongQing Gorge (och för er som läst bloggen tidigare har vi försökt åka dit i slutet av januari men tillbringade 4 timmar i bil utan att komma rätt). Den här gången var lite mer lyckosamma. Hela familjen mötte upp i bilen kl.10 på morgonen, vissa med frukost i magen andra utan, och vi åkte dit tillsammans med familjen Castensson och hade med oss lite fika.

Tittade på Google Earth där jag kunde konstatera att det är ca 95 km dit från vårt hus. Det tog drygt 1.5 timmar dit. Vi skulle titta på snö och isfestivalen. Inträdet var 70 RMB/person..dyrt tycker jag.

Området ligger precis vid en damm där de byggt upp ett kung Bore landskap. Vad plastpalmerna har där att göra vet jag inte? Under ett stort plasttält kunde man titta på en massa isskulpturer som är effektfullt upplysta i sann kinesisk anda.

Här är ett collage av skulpturer.

Den här vargen kanske Färjestad skulle adoptera?

Kinesisk humor! Lite bisarrt kan tyckas med fryst guldfisk.

Lucas tyckte det var spännande. Vi andra frös ganska mycket eftersom det var ca -5 grader och snålblåst där uppe i bergen.

Kallt men klarblå himmel

Det mesta av snön som man byggt upp hade smällt bort. Det är säkert ganska fint på kvällen med alla sidenfigurer som är upplysta.

Vi kom tillbaka till Beijing vid 3 tiden på eftermiddagen och tänkte att äta på barnens favoritrestaurang på flygplatsen. Gissa vilken? Döm om vår förvåning och stora besvikelse när vi kunde konstatera att de hade stängt p.g.a. reparation!!!

Då tog vi bilen in till staden och Fridays för att samtidigt fira Victors födelsedag en dag i förskott. Vi kom hem vid sextiden ganska trötta och mätta. En på det hela taget trevlig utflykt i alla fall.

5 comments:

Victoria sa...

Helt sevärt var det ju inte. Jag tyckte det var ganska osevärt. Som tur är har vi en bra talbok i bilen att lyssna på som alla gillar och så passade vi på att ha lite konferens inför kommande vecka. Kvalitetstid i bilen! Där kommer man inte undan!

Christian sa...

Undan kommer man bara om man blir kommenderad att gå hem, när man inte kan sköta sig längre. Om jag inte missminner mig så fick Lucas gå de sista 500 metrarna.

Victoria sa...

Ibland kan det vara skönt att få gå av sig lite...

Anonym sa...

Preciis! STEGA, STEGA... :P

Anonym sa...

Oj, vad fin! Jag som nyss vart på ishotellet i jukkasjärvi och trott att det var det coolaste somfanns. Detta slår ju ishotellet med hästlängder!