Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

fredag 12 juni 2009
Igår kom Victor och Ludvig hem från sina respektive field trips. Ludde har varit runt i Beijing och tittat på sevärdheter och bl.a. tittat på flaghissningen på himmelska fridens torg kl.04.30 på morgonen. Han sa att det var massor med folk som kom och tittade..gäsp! Ludde har sovit på skolan både i tält och i klassrum.

Victor åkte natt-tåg i söndags till Inre Mongoliet för att titta på gula floden eller HuangHe för oss bevandrade i det kinesiska språket. Titta på kartan nedan. De åkte till Baotou som ligger vid randen av Gobi öknen (1.5 h bilfärd).
De har varit på några kinesiska skolor och hälsat på, tittat på gula floden, varit på en stålproduktionsanläggning, varit på en rådjursfarm (ett heligt djur påstod guiderna) men Victor kunde se att de trots detta sålde torkat rådjurskött på farmen. De var även och tittade på ett vattenreningsverk. Naturligtvis har de bara käkat kinesmat, frukost, lunch och middag.
Här står Ollie framför gula floden som verkligen är gul-brun av allt slam som dras med. Ingen i sällskapet var badsugen sa Victor.
Dag 2 åkte de ut i öknen och red på kameler under en timme ungefär.Det gjorde ont i rumpan efteråt men var en kul erfarenhet.
Ser riktigt coolt (eller hot) ut!

Så här fint var det! Vilka äventyr!

3 comments:

Anonym sa...

Man bara undrar varför inte farsan var med på flagghissandet. Det är ju häftigt

Christian sa...

Tror du jag fick följa med??? NEJ! Däremot har jag en planerad utflykt till torget som måste göras någon tidig och fin morgon.

Anonym sa...

Heja Mina pojkar! Ni har överlevt ännu en Camp med WAB!!!
Puss från mami