Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 8 mars 2009
Victoria och jag åkte till Macao och Hong Kong i helgen och hade lite kvalitetstid tillsammans bara vi två. Detta var min present till henne på 40-årsdagen och så här efteråt kan jag konstatera att det var både uppskattat och lyckat. Vi landade in på hotellet i Macao på fredagseftermiddagen efter att ha flugit och åkt båt sedan tidig morgon. Ett mål med resan var att titta på "Zaia-Cirque du Soleil" senare på kvällen men först efter att ha ätit en italiensk middag.

De har byggt upp en dedikerad teater för Zaia (precis som i Las Vegas) där showen körs 1-2 ggr om dagen med plats för ett par tusen åskådare. Showen var precis så otrolig som vi hade förväntat oss. Akrobatik och mystik i ett myller, musik, ljus och ljud i samspel och otroligt vackra scenkläder. Kanske upp till 70 olika akrobater som ibland var uppe på scen samtidigt. "Cirque du Soleil" har tagit cirkus och akrobatik till en ny nivå. Måste upplevas för att göras rättvisa. Rekommenderas!

Här är ett collage från the Venetian i Macao. Det mesta går i guld som synes.
Hotellet är GIGANTISKT stort. Det finns upp emot 200 affärer och även en konserthall. Man vet inte om det är dag eller natt när man är där, en flykt från vardagen, men det är väl det som är meningen antar jag.
Man kunde hyra en gondol och åka på inomhuskanalen som går bland affärerna. Detta provade vi förstås på och fick höra skönsång från gondoljären (O Sole Mio m.m.) som för övrigt kom från Italien men var uppvuxen i Las Vegas där han jobbat som gondoliär tidigare. Vilken romantik!

Senare på kvällen provade jag på lyckan bland spelautomaterna men kan konstatera att "tur i kärlek" är min melodi. 3 gånger om dagen (5 på helgen) kör de en "luckydraw" där man har chans att vinna $1 000 000 Macao dollar (Pataca heter det tydligen) varje gång. Det motsvarar samma summa i svenska kronor. Det snurrar en hel del pengar på det här stället!

3 comments:

Leila sa...

Mmm... den där gondoljären såg faktiskt riktigt romantisk ut ;P

Anonym sa...

Inte missunsam men avudsjuuuuuk

Victoria sa...

Vi åt en HEL italiensk restaurang! I alla fall kändes det så...fast det var gott!