Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

måndag 29 juni 2009
Efter frukost avverkade vi en hel del sevärdheter. Se här:

Vi började med att titta på vaktavlösningen vid Buckingham Palace. Den är alltid välbesökt och vi kom i precis rättan tid för att se bra. Bytet sker vid Kl. 11.00 tiden. Union Jack är vacker att se på.
Gick genom St. James´s park (i bakgrunden skymtar London Eye och Whitehall court). Därefter gick vi till ....
Westminster Abbey. P.g.a. söndagsmässa kunde vi inte gå in. Därför gick vi till...
Big Ben. Och är man där måste man ju se House of Parliament samt...
Downing street #10...eller rättare sagt så får man kisa in för att skymta #10...Det är välbevakat med tungt beväpnade vakter och man kommer inte innanför grindarna.

Här är några London ikoner...
Efter lunchen som vi åt på en parkbänk längs Themsen med utsikt över Big Ben, ställde vi oss i kö till London Eye som är en riktig höjdare bokstavligen. En 30 minuters tur 135 m över marken bjuder på en fantastisk utsikt om vädret tillåter. Det började att regna lite när vi köade, men det påverkade inte sikten nämvärt.

Alltid kul att titta på gatuunderhållare, musikanter, akrobater m.m.

Madame Taussauds är också värt ett besök. Inte alls som jag minns det för plus 20 år sedan...Alla i familjen tyckte det var kul att träffa kända ansikten. Det som fick alla att hålla upp humöret var det planerade kvällsbesöket på Hard Rock Café. Ni kan tro att besvikelsen blev stor när vi fick veta att restaurangen var bokad för en privat fest hela kvällen. Svarta skynken hängde i fönstren för att förhindra insyn. Vi misstänker att det var Bruce Springsteen som skulle dit efter sin konsert som han håller i Hyde Park samma kväll. Det är ju inte mer än 10 minuters gångväg däremellan.
Vi fortsatte vårt turistande till Picadilly Cirkus där MacDonalds vi se ett hungrigt gäng på besök. Alla var fokuserade på maten och hade inte tid eller ork att prata...

Trafalgar Square passerade vi på vägen hem och kunde titta på Lord Nelsons Staty. Sedan bar det hemåt med tunnelbana och DLR.
Puuh, vilken dag! Nu kommer vi sova gott ikväll...god natt!

1 comments:

Leila sa...

Ser häälit ut! Men varför ser killarna så sammanbitna ut när mina flickor är så vackra?
Ja, inte Lucas då....