Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 14 juni 2009
Idag har jag varit på teambuilding med BMC kompisar. Familjen var också inbjudna. Vickan missade detta tillfälle men i övrigt var det full uppslutning från familjen Kesten. Vi gick upp tidigt i ottan för att möta upp vid 8.40 tiden vid Jing Shun Lu rondellen ute vid 6:e ringvägen.

En ny blomstermarknad är under uppbyggnad mellan 5:e och 6:e ringvägen. Som vanligt ett ganska stort projekt. Nu förändras även förorterna runt Beijing i rasande fart. Det byggs nya vägar (ofta 3 filiga genomfartsleder) från att ha varit en liten och dålig bygata innan.

Vi åkte ca 20 km från jobbet ut på landet där några bönder fått donationer för att sätta upp ett "happyland". Detta som kompensation för att de fick flytta när det skulle beredas plats för OS byn där de bodde tidigare. I "happyland" kan storstadsborna få uppleva naturen på nära håll, titta på djur, plocka frukter och bär, fiska i damm, vandra omkring och äta på restaurang naturligtvis. En hel del gungor, klätterställningar,lianer som alla kollegor älskar att testa.

Grabbarna Kesten var ett uppskattat och spännande inslag bland mina kollegor. Jack, Mingliang, Yang Shihan, Selina, Wang Xuguang, Lu Weidong, Cheng Hui och Shi Ding med familj var på plats. Det var ett ganska stort gäng m.a.o. Det fanns en mängd djur att titta på. Strutsar, rådjur, en apa, en jätte gris, hundar,katter samt en typ av minivarg som klättrar i träd.

Cheng Hui som själv ser ut som Hiro i Heroes, har en jättesöt dotter med stora ögon. Stevens 11 månaders son väger mer än vad Victor gjorde vid motsvarande tid...13 kg! Kolla skräcken i Lucas ögon när han åkte monkeybar.

Det blev hett framåt lunch, närmare 35 grader. Då var det skönt att gå in in den nedkylda restaurangen (med plats för ett par hundra personer säkert) för att äta lite. Vi åt typisk kinesmat och det var en rätt som var beställd speciellt till oss "weigoren" (d.v.s utlänningar). Det var en jättegod gryta gjord på strutskött (fick vi reda på efter att vi ätit upp). Lite spektakulärt tyckte barnen och även kineserna, men inte för mig som i stort sett är uppvuxen på strutsfile. NOT!

De hade även ett litet jordbruksmuseum på området och det var extra intressant att titta på och samtidigt höra kollegornas bakgrund och historia. Det blir väldigt påtagligt när kollegorna pratar om sent 70-tal eller 80-tal då man hade ransonering på i stort sett allt. De hade kuponger på mat, kläder och t.o.m cyklar. Fotografier från den tiden känns som bilder från 30-40 tal i Sverige. Det är lätt att glömma bort historien när man lever i den kinesiska vardagen av idag, men naturigtvis finns förklaringarna till mångas beteenden i just detta faktum. (både positiva och negativa aspekter). Vi hade en kul och intressant utflykt och jag tror även barnen uppskattade detta. De fick ju se vilka jag har att göra med på vardagarna.

Eftermiddagen tillbringades på pärlan för att komplettera lite beställningar från Sverige. Jag köpte hem lite glass som vi precis ätit för att "fira" att helgen är avklarad.

1 comments:

Anonym sa...

Va kul ni ser ut att ha haft....