Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 12 september 2010
Igår kväll hände något riktigt otäckt. Det började med att Victor bestämde sig för att baka (!) efter maten (ja, det är kanske inte så otäckt...), då vi hamnade i en intressant familjediskussion kring betyg och skolan, varvid Victor helt glömde bort kakorna som gräddades i ugnen. Det blev kolbitar istället för chocolate chip cockies.

Ludde erbjöd sig att cykla till Jenny Lous för att köpa nya ingredienser trots att klockan var efter 19.30. Vi andra fortsatte att diskutera runt matbordet, när plötsligt Ludde kommer tillbaka jätteskärrad bara 10 minuter efter att han begivit sig iväg till Jennys. Han sprang in och satte sig i soffan. Efter att suttit och kramat om honom i några minuter gick det att få fram att han blivit påkörd av en svart bil. Han var förstås duktigt adrenalinstinn, men vi kunde hyfsat snabbt konstatera att han inte hade några allvarliga skador. Skrapsår på armbåge, händer, axel, liten bula på huvudet och märken på benen men inget brutet eller öppna sår.

Olyckan hände här inne på området. En svart Mercedes hade svängt till höger precis framför Ludvig som kom i full fart åkandes rakt fram. Ludvig flög över motorhuven samtidigt som cykeln hamnade under bilen. Ägaren till bilen sprang ut för att kolla att Ludde var ok, erbjöd sig direkt att betala för skadorna, men Ludvig gick hem direkt, hög på adrenalin med cykeln på axeln (eftersom det inte gick att cykla på den).

När vi förstått vad som hänt Ludvig ville vi förstås få tag på föraren till bilen, så Victor och jag gick ut på detektivarbete för att hitta var bilen stod parkerad. Ganska snabbt fick vi upp ett spår och m.h.a. vakterna på området ville vi konfirmera att vi hittat rätt bil. Victor briljerade med sin kinesiska, och vakterna slog i sina pärmar för att se vem som åkt in och ut i området. Det blev snabbt en stor grej och vi gick igenom hela förloppet för vakterna flera, flera gånger, och för deras chef, deras chefs chef, deras chefs chefs chef o.s.v. Efter mycket diskuterade fram och tillbaks och 30 minuter senare bad vi vakterna att ringa upp ägaren till bilen för att reda ut saken. Vakterna ville nog göra polissak av det hela medan vi insisterade på att snacka direkt med ägaren till bilen. Sagt och gjort, vi träffades på "neutral" mark på klubbhuset där vi tillsammans gick igenom hela förloppet, där vi också kom överens om att han skulle fixa upp Ludvigs cykel. Mercaägaren var Hongkongkines och var duktig på engelska. Då fick jag ta över snacket efter att Victor hanterat hela situationen tidigare med sin exemplariska kinesiska.

Nu använder jag Hongkongkinesens egna ord : "Trots att han är kines kan vi lita på honom" för att han har ju bott i Hongkong och vet hur vi funkar i väst. Dessutom är vi ju nästan grannar. Han lovade att ta sitt ansvar och fixa cykeln samtidigt som han ville försäkra sig om att Ludde klarat sig någorlunda helskinnad. Ett handslag och några ursäkter senare gick vi hem för att kolla upp Ludde. Nära ögat kan man säga...

Både framhjulet och bakhjulet är så skeva att de inte kan snurra runt sin egen axel.

Idag har vi lämnat in cykeln på reparation som skall bekostas av grannen med den svarta mercan.

2 comments:

elvisparna sa...

Fy vad otäckt!! Du måste vara rädd om dig Ludvig! Hoppas du inte har gjort dig allt för illa. Hela familjen Elvisp blev riktigt oroliga när vi läste det här!!

Anonym sa...

Ni måste ta det lite lugnt där borta nu när jag är här och inte kan ta hand om er.
Puss o Kram,
Viktoria