Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

söndag 26 april 2009

En stor del av eftermiddagen tillbringades i bil då vi letade efter den alldeles nyöppnade H&M butiken i Beijing. Den ligger söder om förbjudna staden och torget (bilden ovan). Kartan vi hade var inte helt korrekt (d.v.s. helt fel), vilket förorsakade oss en nätt biltur på ca 3 timmar extra. Vi hittade faktiskt ett H&M som kommer att öppna inom kort, dock inte det rätta... Efter att ha pratat med Castenssons som också hade nämnda affär på programmet så hittade vi till slut dit... till fots.

Söder om förbjudna staden har de precis öppnat en gågata, modell big...där det tidigare varit hutonger. Nu är det uppstädat, tillsnyggat och färdigt för turisterna att anlända. Där är H&M först ut av alla med en affär för de stora massorna.
Så här såg det ut på platsen som pekades ut av vår kartbeskrivning på nya H&M affären. Vi började att tvivla lite på Stefan Perssons fingertoppskänlsa över lämpliga butikslokaliseringar...och fortsatte sedan att cirkulera söder om himmelska fridens torg.

Till slut kom vi ändå fram. En lång gågata kantad av affärer som kanske är 500 m lång, allt nybyggt förstås men i klassisk stil. Två spårvagnar är redo att transportera turister fram och tillbaka.

Äntligen framme...Påminner inte så lite om Disneylands kulisser fast i kinesisk tappning.

Det var mycket folk inne på H&M. Köer både till omklädningsrum och kassorna. En given succé!

2 comments:

Leila sa...

Köptes det nåt på H&M dah?

Christian sa...

Nee, det va för dyrt!