Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

fredag 1 januari 2010
Igår kväll var vi på en fantastisk nyårsfest hemma hos Jörgen och Helene. De bor nästan grannar med Johan och Pernilla hemma i Sverige, och jag minns att vi fick höra att de var på väg till Kina redan innan de kommit hit, så det är lite kul att vi träffas här. Vi har firat nyårsafton tillsammans flera gånger nu och man kan nästan prata om tradition.

Vi var 16 personer på vuxenbordet inkluderat Ludde och Victor. Alla killar var uppklädda i antingen smoking eller mörk kostym och tjejerna hade fina festblåsor allihop. Här är ett collage. Ludvig och Victor satt tillsammans med oss vuxna, medan Lucas var på egen fest inne hos Clarins där alla andra barn samlats tillsammans med en massa ayisar. Hos Clarins var det uppdukat med pizza, revbenspjäll, godis, glass m.m.

Senare på kvällen kom barnen in och kollade in läget. Då passade Lucas på att lära upp Max en massa dansmoves. Alla barn var glada och verkade också ha roligt. Här är några av dem.

Det var fantastiskt fint uppdukat. Kocken har tidigare jobbat på Amerikanska ambassaden men kör nu mer catering hemma hos "weigorens". Det var mängder med mat, traditionellt nyårstema (krabba/hummer till 1:a förrätt, soppa som 2:a förrätt, oxfile till varmrätt, och glass och kaka till efterrätt). Gott! Genomgående tema på festen var Champagne för att senare övergå till gott rödvin.

När middagsporslinet dukats bort, var det dags för musikfrågesport som komponerats av mig och Victoria. Kaffe med avec och senare kom drinkbordet fram (som sponsrats av Erik och Vickan eftersom de åkt hem till Sverige och lämnat spriten hemma hos oss). Musiken hade Victor satt ihop och det dansades fram till 12-slaget då det var dags att skåla in det nya året, 2010-Year of the Tiger.
Vi åkte hem vid 01.30 tiden glada, trötta och nöjda efter en jättetrevlig kväll. Det enda som saknades var några rejäla raketer. Detta kommer vi att få nog av när det drar ihop sig till kinesiskt nyår.

0 comments: