Dagens Datum
Söndag den 20 April 2025
Grattis
Amalia och Amelie
Beijing lokal tid
Sverige tid
Gamla blogginlägg
-
▼
2012
(120)
-
▼
januari
(27)
- 2 av 3 rätt
- Skidvideo från ledigheten
- Elproblem
- Bio med familjen
- Kopi Luwak kaffe
- Skiddag i Nanshan
- Nyårsmiddag nr 2
- Hemma hos Wangan
- Chipotle
- Royal Smushi House
- Skiddag igen
- Tennis-ger mig styrka
- MADD uppvisning på skolan
- Dimma!
- Annual party anno 2012
- Saturday night live..."ny" favorit
- Semla!
- lunchsnack
- Kallt igen...
- vintern har gjort sig påmind
- Nanshan 2012
- Singstar istället för kareoke
- Första måndagen år 2012
- Nyårsdagen 2012 i Beijing
- Nyårsmiddag
- Nyårsfirande anno 2012
- Gott nytt år!
-
▼
januari
(27)
Min blogglista
-
-
-
-
-
-
-
Flyttat bloggen13 år sedan
-
-
-
Lite försommarrapport13 år sedan
-
-
-
-
-
Ny adress16 år sedan
-
-
-
-
-
-
Family 2012
Family 2011

Family 2010
Family 2009
Family 2008
Family 2007
Family 2006

Länkar
Hitcounter
About Me
- Christian
Populära inlägg
-
Värdparen, Johan & Anna samt Robert & Lisa hade förberett sig ordentligt inför den här festen. De hade ordnat med dörrvakt som koll...
-
Idag var jag på Take 5 (en gammal klassiker i Beijing som ligger nästan vid silkan) på middag. Där serverades det till min stora förvåning ...
-
Himlen var magisk häromdagen när vi spelade boule på kvällen. Så här upplevde jag det hela.
-
Wang och Wangan samspråkar på gatan Milles(?) staty utanför Fullink plaza. Bygget fortskrider som planerat. Ser ni vad som speglas i huset? ...
-
När det var så fint väder var vi bara tvungna att åka på utflykt. Vi åkte till Kullaberg tillsammans med kusinerna och tittade på Nemesis, t...
-
Ett tydligt vårtecken i Beijing är när det är dags för WAB run day. I söndags var det dags igen. Ett charity event till förmån för ett kines...
-
Vi gjorde som så många andra denna dag och åkte till systrarna på skäret för att fika. Det är fantastiskt fint där med en strålande utsikt!...
-
Efter en förmiddag inne i Beijing måste man koppla av med att åka ut på landet och förlusta sig på utebadet vid Dynasty Garden. Där hade Cha...
-
Nya flygplatsen är härmed invigd av oss också i samband med att vi åkte till Hong Kong. De flesta internationella flighter med start igår ha...
-
Bengt kom och hämtade upp oss vid 10.00 tiden på morgonen med båt för färd till stugan. Det var ganska mulet på förmiddagen men sprack upp...
söndag 15 januari 2012

När familjen Grohp var på besök var det jakt på Chipotle som enligt uppgift var en förutsättning för att få till den mexikanska chiligrytan med signatur Jocke. Då hittade vi ingen chipotle, men grytan blev ändå god. Nu har vi hittat ljuset i tunneln.
Jocke : Nu väntar jag bara på receptet!
Jocke : Nu väntar jag bara på receptet!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 comments:
Brorsans Texas chili gryta!
1 kg högrev.
(valfritt att även ha lite stekt hackad bacon i för att få lite röksmak, men är chipotlen bra kan man skita i det.)
1 st normalstor gul lök.
2 st röda jalapenos
3 st vitlöksklyftor.
2 st burkar krossade tomater.
Vatten
(valfritt att även lägga i 1 dl rödvin och en köttbuljongtärning)
1 st lime.
Chipotle krydda.
Salt.
Putsa köttet och skär små grytbitar av det.
Hacka löken, vitlöken, jalapenosarna (inga frön då kan det bli för starkt!) och stek upp det.
Lägg den stekta lökblandningen i en kall gjutjärnsgryta.
Bryn köttbitarna i stekpanna. Lägg över de brynta köttbitarna i gjutjärnsgrytan som du har lökblandningen i. Slå på gasen under gjutjärnsgrytan, Häll på de krossade tomaterna och ett par deciliter vatten (valfritt att slå på vinet och lägga i köttbuljongtärningen). Koka köttgrytan i flera timmar (ca 2-4 timmar. Fyll på med mer vatten om det blir för tjockt. Krydda med chipotlen, salta och smaka av efter ungefär 30 minuters koktid. Jag tycker det ska vara starkt som satan men det är en smaksak! Pressa i limen samtidigt.
Servera köttgrytan med tillbehör som om det vore vanlig tacos men glöm inte den svalkande och helt nödvändiga creme fraise/gräddfils-blandningen!
Haha vilket rörigt recept det blev!Smaklig måltid!
Morbror Jocke
Trevligt att få läsa! Tack att Du tar tid med att blogga!
Skicka en kommentar