Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

torsdag 29 januari 2009

Idag var det dags för ännu en nyårsmiddag. Denna gång med Peter, vår tidigare driver, som ville bjuda på middag uppe i våra gamla by Tianzhu. Vi fick träffa hela hans familj som nog var lite nyfikna på oss också. Vi skålade i öl idag, och slapp "Baijou" som tur var eftersom vi körde bil. Hela familjen var jättemysig.

Vi åt bland annat "Beijing Duck" på traditionellt sätt. Peter instruerar hur man plockar ihop en rulle. Mycket mat var det som sig bör. Dottern i familjen är 15 år och sonen 12. Peter är otroligt stolt över framförallt dottern eftersom hon är en av de bästa i skolan. De har ledigt i nästan en månad nu runt kinesiska nyåret, vilket innebär att dottern bor hemma under den tiden. Det förhindrar dem inte från att hyra in privatlärare (vilket är dyrt...ca 200 kr/timme). Dottern pluggade både engelska och fysik på hemmaplan. Peter hoppas att hon skall studera utomlands på universitet om några år.

Vi blev hembjudna till hans "gamla hem" som han kallade det. Vi drack te och pratade om allt möjligt. De har bott i samma lägenhet sedan 1999 (som var ett stort år för Peter eftersom han det året skaffade sig både lägenhet och bil-en ny Santana). Han har planer på att flytta närmare skolan (om sonen kommer in på den tilltänkta skolan). Vi kom hem vid 21 tiden. Det är det bästa med kinesmiddagar..slutar alltid i rättan tid!

3 comments:

Leila sa...

Jag tror att Peter har åldrats lite sen jag såg honom senast. Har ni inte kvar honom?! Vem skjutsar nu runt till 'konstiga' ställen som ingen hittar till?! O.o

Men Yikes! vad sugen på Kina-mat jag blir!

Anonym sa...

Fest hela tiden. Jag tycker också att Peter ser ut att ha åldrats.

Christian sa...

Peter är född 1971(!) och hans fru 1969. Han tycker att han äter för mycket och rör sig för lite.

Nu för tiden är det vi själva som hittar till alla konstiga ställen. Det är jättekul att snurra runt i Beijing (om man inte har bråttom...)