Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

lördag 31 januari 2009
I eftermiddag tänkte vi åka till LongQing Gorge för att titta på is och snöfestivalen där som skall vara ganska sevärd. Vi har ju tidigare tänkt att åka till Harbin (ca 2h med flyg) och titta på den fantastiska isstaden som är uppbyggd där men det visade sig vara svårt att få tag i flyg/tågbiljetter och dessutom skulle det bli ganska dyrt tyckte vi. Så "LongQing Gorge" var tänkt att vara ett bra budget alternativ och trevligt utflyktsmål. Helst skall man ju vara där när mörkret infaller för alla isskulpturer är upplysta.

Jag hade fått tag i en ganska vag vägbeskrivning men tänkte väl att det fixar sig nog när vi närmar oss..Vi åkte ut mot Badaling expressway och passerade kinesiska muren. När motorvägen tog slut och vi passerat bergen kändes det som om vi kommit lite för långt. Det är väl bara att vända...men ack vad jag bedrog mig. Vi fick fortsätta och hamnade utanför "Beijings kommungräns". När vi sedan skulle ta oss tillbaka så var det tillsammans med tusentals hemvändande Beijingbor som stod i bilkö. Intresset för utflykten svalnade ju längre tiden led så vi åkte raka vägen hem....4 timmar senare(!!) är vi nu hemma igen efter att ha suttit i bilen sedan kl. 16. Vilken besvikelse!

Vi har ju fått möjlighet att umgås tillsammans hela familjen under bilresan men mest bekantat oss med Robert Langdon och Da Vinci koden eftersom talboken rullat hela tiden. Vi hann med att lyssna på 4 CD skivor!

1 comments:

Leila sa...

Allt blir inte som man tänkt sig i Kina heller... ;P