Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

torsdag 29 januari 2009
Igår var vi och käkade hos Wangan...men det visade sig att hon hade bokat in ett rum på byns restaurang. Wangan hade handlat en massa mat som hon tog med till restaurangen och lät kockarna tillreda. Detta talade hon dock inte om när Victoria och Wangan tillsammans gick igenom menyn och bestämde vad vi skulle äta, så resultatet blev att det kom in mängder av rätter d.v.s. de som Wangan bestämt innan (okänt för oss) plus alla de som beställdes tillsammans. Maten flödade...
Här är familjerna samlade. Vi åt så mycket vi orkade och alla provade av allt som bjöds. Wangans familj väntade (enligt traditionen?) på att vi skulle äta oss mätta innan de började att äta. Det var uppdukat med jordgubbar, chips och nötter när vi satte oss till bords, och godiset flödade. Jag bjöds på ett dricksglas med "báijiǔ"-vit sprit och drack en hel del öl.
Så här såg matbordet ut efter att vi hade ätit så att vi nästan sprack. Wangan jämförde detta med vårat julbord."Då har ni ju också en massa mat som är omöjligt att äta upp". Vi kommer att äta uppstekta dumplings till lunch idag tror jag.
Efter middagen gick vi hem och hälsade på hos Wangan. Det här är "LuZhangs" flickrum. Varmt och mysigt. Victor delar hennes musiksmak visade det sig, eftersom Avril Lavigne satt uppsatt på väggarna. LuZhang hade sin egen dator. Wangan och hennes man delar rum med farmor.

Efter middagen gick vi ut och sköt raketer och smällare. På vägen tillbaka blev inbjudna till en granne med Wangan som hade ett stort och fint hem. Mannen i kinesisk kavaj bjöd in oss på te och kinesiskt godis. Vi kom hem vid tiotiden på kvällen.

De här tre söta och busiga tjejerna sprang och lekte i mörkret längs gatan där Wangan bor. De tyckte det var jättespännande med besök av utlänningar...

1 comments:

Anonym sa...

Åh vad mycket god mat ni ser ut att ha fått! Här äter vi fisksoppa på tvären och längden...