Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

onsdag 1 oktober 2008
Tianjin är en 7 miljonerstad belägen vid kusten ca 15 mil från Beijing. Det är en stor hamn- och industristad. Kanske ingen jättestor turistfälla.

Vad skall man göra när man åkt hit? Syftet var ju främst att åka med snabbtåget...
Vi bestämde oss för att åka till "Wuda dao" området (Tianjins svar på Hollywood??? egen tolkning...) där en massa kinesiska celebriteter bott. Allt från presidenter, krigsherrar, kända politiker m.m. Det finns byggnader med engelska, italienska, franska, spanska förtecken och det var på dessa vi tänkte titta.

Vi sitter på en turistbyrå och väntar på att åka häst och vagn.

Här är ekipaget som vi planerade att åka med. Vi väntade minst en timme på att få en åktur i 15-20 minuter. Det var en klassisk kineskö där vi fick handskrivna kölappar, vi hade nr 37, men sedan var det ändå först till kvarn som gällde. Några kineser tyckte minsann att vi som utlänningar skulle vänta extra länge, så de ställde till en scen och började gapa och skrika. Det fick till följd att de fick nya lappar samtidigt som det kom fram en gubbe till oss som gav oss en lapp med nr 57.

Från att ha varit en avkopplande stund där vi skulle få sitta blev det istället en princip sak...nu skulle vi åka med den där jäkla hästen till vilket pris som helst...så när nästa vagn närmade sig, så trängde vi oss framför näsan på de som tidigare gapat som mest. Victor satte sig i mitt knä samtidigt som Victoria och de andra barnen satt bredvid hästskötaren. Det fungerade!

Ett och annat hus hade europeiska drag.

China antique castle är speciellt!

2 comments:

Leila sa...

Var raggade Vickan upp dom där skitsnygga killarna? ;p

Victoria sa...

Jag vet! Visst är dom fina! Dom har följt med mig i ett par år och nu har vi äntligen kommit överens om att gå ut offentligt med vår bekantskap.
-Vissa nöjer sig ju inte med bara en snygging! ;P