Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

onsdag 1 oktober 2008
Vi åkte taxi till Beijings södra station som är nyöppnad. Därifrån kan man ta snabbtåget till Tianjin som var målet för dagen.

Den nya tågstationen påminner inte lite om en traditionell flygplatsterminal. Bagaget röntages på sedvanligt vis (mest för att det skall vara så...inte för att någon aktivt tittar efter något). De flesta avgångarna går till Tianjin och sker med snabbtåg. Det är från den här stationen som snabbtåget till Shanghai är tänkt att avgå. Vi får dock vänta några år på det.

Det var inte helt oväntat mycket folk. Vi fick relativt enkelt tag i biljetter till Tianjin men fick nöja oss med 2:a klass. Vi fick ställa oss i en ny kö och ny kassa för att köpa returnbiljetter. Valmöjligheterna var inte lika stora...returavgången blev planerad till 22.45, även det 2:a klass. Priset 68 RMB för 1:a klass och 58 RMB för 2:a klass är högst rimligt tycker jag. Först efteråt förstår vi hur mycket tur vi hade som fick tag i biljetter överhuvudtaget.

Victoria blev intervjuad av ett kinesiskt TV team, som ville veta vad hon tyckte om den nya stationen. Reportern (till vänster) var mer nervös och oplanerad än Victoria som fick rädda upp situationen med att svara på de förväntade frågorna (och även de outtalade).

Tåget toppade 334 km/h på vägen dit....men hemlängtan på vägen tillbaka kom vi upp i 335!
Här är Ludvig framför fronten på ett av tågen. Det var mycket flugskitar på fronten konstaterade vi.

2 comments:

Leila sa...

Störtheftit tåg! Blev man inte illamående av den höga farten?

Victoria sa...

Jo, Ludde mådde illa vid avstigningen och jag mådde inte heller så bra så jag fick försätta mig i "sovtrans", om det nu finns nått som heter det. Funkar i alla fall! Annars var det stencoolt!!