Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

måndag 20 oktober 2008
Fortsättning från gårdagen...Vi åkte som sagt till Xian för att titta på "the Terra-cotta army".
En inte helt okänd bild från Xian. Stenfigurerna kommer från 221 B.C. (f.Kr.) samtida med Qin dynastin. Det var då Kung Qin utropade sig själv till kejsare efter att precis ha erövrat de övriga 6 staterna som idag utgörs av Kina.
Är man kejsare måste man ju ha en rejäl grav men till skillnad från många andra härförare så begravdes denne kejsare inte tillsammans med sina soldater utan med terrakotta figurer, och inte en utan 6000-7000 st! Nu var det säkert en hel del personer som fick sätta livet till för att bevara hemligheten kring denna grav.
De håller fortfarande på att gräva fram nya soldater...ca 20-30 arkeologer jobbar kontinuerligt med att få fram mer information. Vi såg dock ingen. De lär jobba på nätterna(?)
Beviset att även grabbarna var med!
Lunchen förtärdes på området. För det facila priset av 35 RMB/portion bjöds vi på kinesisk buffe. Där kunde man även beställa in ormbrännvin (som vi alltid dricker i Kina...inte alls turistfälla...). Maten var inget som man lägger på minnet.
Man borde kanske anat oråd när klientelet på restaurangen var 98% västerlänningar...Nu var i och för sig förväntningarna otroligt lågt ställda. De infriades kan man säga...
Vi provianterade i kak och godis shoppen under dagen.
Det är inte alla som känner till att lersoldaterna var målade i klara färger. Vi hittade en vakt som förmodligen kommer att stå förlaga för nästa generations lersoldater...han stod blickstilla!
Så här lär det ha sett ut när man hittade de första soldaterna 1974. Jag tror kanske att man jobbat lite i photoshop!?
Vi hade gemensam avslutningsmiddag när vi landade in på Beijings flygplats på Burger King! Det var en efterlängtad måltid! Vilken fantastisk utflykt!

2 comments:

Victoria sa...

Mitt nya ordspråk: "Man skall inte smaka maten i Kina, man skall äta den!!!"

Anonym sa...

Victor ha ju redan testat maten när vi var där