Visitors

Dagens Datum

Grattis

Beijing lokal tid

Sverige tid

Gamla blogginlägg

Family 2012

Family 2012

Family 2011

Family 2011

Family 2010

Family 2010

Family 2009

Family 2009

Family 2008

Family 2008

Family 2007

Family 2007

Family 2006

Family 2006

Hitcounter

Who's watching?

free counters

About Me

Populära inlägg

onsdag 2 juli 2008
Idag måndag har vi begett oss mot Sonoma/Napa Valley från San Fransisco. Vi började dagen med att åka runt i staden upp och ner för backarna och titta på Viktorianska hus. Mycket fint!

Därefter åkte vi över Golden Gate bron norrut till "Muir woods national monument" och tittade lite på enormt höga och stora redwoods.

Träden är 500-800 år gamla och det var en riktig trollskog bara en lite dryg halvtimmes bilfärd från downtown San Fransisco. Ganska häftigt! Vi såg även ekorrar, rådjur och en massa människor förstås. Man är ju knappast ensam men det är välordat för det mesta. Det var dock brist på parkering så vi fick gå flera hundra meter (!) för att komma till trollskogen.

Vi fortsatte norrut och checkade in på dagens hotell.(Internet fungerade inte :-(

Därefter åkte vi och tittade på en geyser, som enligt egen utsago är en av tre aktiva geysrar i världen som kan betäcknas "faithful geyser", med "faithful" menas att det alltid (var 30-40 minut) sprutar ut en vatten/ång pelare rakt upp i luften, dag som natt året runt. Det går till och med att förutspå jordbävningar genom att titta på geysern. När det drar ihop sig till jordbävning så börjar geysern tappa sin regelbundenhet och småputtra lite istället. Bra va!

2 comments:

Anonym sa...

Är ni före i tidräkningen i USA? Här är det fortfarande den 1 juli :). Men ni verkar har det bra; prideparad, häftiga träd och geiser. Hälsa familjen och vi ses i Forshaga så småningom. Anne

Anonym sa...

Min dator är fortfarande på Kina tid...därför stämmer inte datum och tid...Vi har det hur som helst bra!

/CK